Auris College Rotterdam Aurislogo

Deel dit artikel


Aurisleerlingen in kunst expositie!

Op dit moment hangen er ongeveer 55 schilderijen/tekeningen van zo’n 45 leerlingen van het Auris College Rotterdam op de bovenste etage, in Gallery 3, van Het Nieuwe Instituut Rotterdam (NAI).

Wij zijn hiermee breed vertegenwoordigd in een expositie met beeldend werk van Rotterdamse scholen van (ons) Praktijkonderwijs t/m HBO. De tentoonstelling is georganiseerd onder de titel:

                                                                            Draai ’t om,                                                                                           Het Rotterdamse onderwijs heeft ’t gemaakt! Creativiteit en onderwijs gaan hand in hand.

Het is te bezichtigen tijdens openingstijden van wo. 26 februari t/m  zo. 15 maart, Museumpark 25.

De lessen Beeldende Vorming worden thematisch aangeboden. De lessen worden theoretisch onderbouwd met behulp van de methode Arti-kort. De leerlingen oriënteren zich en onderzoeken vormgevings- en voorstellings-aspecten. Na het schetsen en ontwerpen voeren zij hun idee ten slotte uit in een twee- en/of drie-dimensionaal werkstuk.

In andere vakken en in het vervolgonderwijs kunnen de leerlingen hun creatieve denken voortzetten en toepassen. Zo zijn er in het vmbo werkstukken gemaakt in samenwerking met het vak Nederlands d.m.v. geschilderde boekverslagen. Ook gebruiken de leerlingen in het Praktijkonderwijs, ter voorbereiding van hun entree-opleiding, o.a. hun ontwikkeling in de beeldende vormgeving als geillustreerd verslag in hun portfolio.